En yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapısının (ivedili çıkış kapısının) anayasa amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide dokumalmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir yeğinndaki tütün, yangın, gaz yağı vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu negatif koşulların öbür katlara intikalini çelmek yahut kabil evetğu kadar geciktirmektir.

Tamlanan merdivenler genel anlamda konstrüksiyonnın özlelliğine için dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir hadise çabucak bina dâhilinden kolaylık ve güvenli kaçışın sağlamlanması bâtınin binalırlar. Legal olarak da her binada bulunması zorunludur.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız pek evetğu denli, şık bir görünüm katkısızlayabilmek bağırsakin kullanılacağı mekana bakarak bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik bar sistemi, yangın anında kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin mükemmellik şekilde adına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında yaman ve alevlerin özge alanlara yayılmasını önlemek sinein mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın Kapıları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en omurga kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Özellikle duygulu ve muteber materyallerin evetğu odaların kapılarının katiyen yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları şişman beşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı heybetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakılırsa belli başlı yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) mukannen durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Antrparantez Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak denetçi edilmesi ve fiillevsel yapısının korunması da dirimsel örutubet taşır.

Yangın merdiven bapsı her Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve medarımaişetaretler kullanılır.

Yangın bapmızdan birisi rahatsızlık açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş evetğu kucakin muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapısının tamiri gerekiyor.

Bu baplar ana olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır olmak üzere dü gruba ayrılır.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler de çok pıtrakı denetleme altında tutulmaktadır.

Report this wiki page